sobota, 13. marec 2010

Nova sezona/ nova edicija Škratove filmske male šole



Vljudno vabljeni na otvoritveno predavanje nove edicije Škratove filmske male šole:

17.3. 2010, ob 18. uri, v klubu SOT 24,5 (stavba Lovci), Metelkova mesto.

S
aška Goropevšek: Krhke meje filmskega sveta: film med resničnostjo in ustvarjenimi podobami

Škratova filmska mala šola je namenjena vsem, ki bi radi razširili znanje, predvsem pa izostrili svoj pogled na gibljive slike. Udeleženci bodo lahko preko interaktivnih predavanj, delavnic pisanja o filmu in spoznavanja osnov snemanja kratkega dokumentarnega filma poglabljali izkušnje in znanja, predvsem pa razvijali sebi lastne prakse ravnanja s filmom. Predavanja in delavnice bodo izvajali mladi že uveljavljeni predavatelji, ki so na tak ali drugačen način povezani s svetom filma in so se v njem s svojim delovanjem že izkazali.

Tokrat se boste lahko družili s Saško Goropevšek, producentko dokumentarnih filmov, programsko sodelavko festivala DokMa, Radia Študent in revije Ekran, ki se bo v svojem predavanju osredotočila na obravnavo filmskega subjekta, s posebnim poudarkom na etičnih vprašanjih v dokumentarnem filmu. Predavateljica bo s pregledom nekaterih osnovnih filmskih elementov, žanrov in avtorjev prevpraševala njihove meje v dokumentarcih s socialno tematiko, s posebno pozornostjo na prepoznavanju meja med filmskim svetom in snemano resničnostjo.

Škratova filmska mala šola je projekt Kulturno umetniškega društva Anarhiv. Udeležba na njem je brezplačna. Vsa predavanja se bodo zvrstila v Klubu SOT 24,5, ki nam ga je v ta namen prijazno posodilo YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa, s pomočjo tehnične opreme, ki nam jo neutrudno posoja KUD Mreža.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory