četrtek, 30. april 2009

Festival Pomladi


Jutri štarta prvi izmed mnogih festivalov, ki se imajo zgoditi v letošnjem prehodu v predvidoma najsončnejši letni čas. Govor je seveda o Festivalu Pomladi, ki že vrsto let navdušuje z naprednim izborom muzik in muzičarjev, letos pa so ta mozaik uspeli še posebej začiniti.

Ogrevanje z Radiomentale, ki bodo tako zvočno, kot vizualno nadgradili lanski obisk VDJ Oofa, bo dobilo s še enim Kinozvočenjem nadaljevanje naslednji teden, natančneje 6. 5. v osebah Telcosystems. Glavni dogodek pa se ima zgoditi dva dni kasneje, in sicer 8. 5., ko se bo na Metelkovi zvrstila cela plejada intrigantnih elektronsko-očiglednih dogodkov. Med njimi seveda izstopa Clark, mešalec zvokov pri najbolj čislani IDM založbi Warp, za njim pa bomo imeli med drugimi priložnost videti in slišati še McLarna, trdno-jekleni avdio/video set DJ Cheeba, naše stare znance N
ôze in v sodelovanju s Katamanom ter Zavodom Projekt Atol pritlehno-eksperimentalni Jan Jelinek Groupshow. Pozabiti ne gre še Sare Havliček Disco Orchestra, Synaptic, SymbolOne, Torul ter seveda crewa Codeep. Za popoln seznam nastopajočih in vse ostale informacije kliknite SEM, gre pa nedvomno za dogodek, ki ga bo težko zamuditi.

Dan po Festivalu Pomladi bo mesto zasedel Radio Študent in v okviru svoje 40-letnice ponudil pravo demonstracijo in upor proti kapitalizmu v pravem pomenu teh dveh besed. Pustimo ideološke boje ob strani in se posvetimo zgolj zares bogato obloženemu programu, ki bo za obiskovalce v celoti brezplačen. Da pa mi ne uide kaj, kar mi ne bi smelo, se za kaj več obrnite SEM.

Več o prihajajočem in letos nadvse bombastičnem Jazzu Cerkno ter četrt stoletja trajajoči Drugi Godbi pa prihodnji teden...


1 komentarji:

Nina pravi ...

Sploh tisti predlog z 9. majem in 40. obletnico RŠ - a me intrigira...


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory