petek, 29. maj 2009

Škratova filmska mala šola - drugič

Vljudno vabljeni na drugo iz serije šestih predavanj, ki bodo potekala v okviru Škratove filmske male šole:

2.6.2009, ob 18. uri, v klubu SOT 24,5 (stavba Lovci), Metelkova mesto.

Matic Majcen: Gledati skozi oči Drugega: antropocentričnost podobe in primer filma Nomadi neba

Škratova filmska mala šola je namenjena vsem, ki bi radi razširili znanje, predvsem pa izostrili svoj pogled na gibljive slike. Udeleženci boste lahko preko multimedijskih predavanj in delavnice pisanja o filmu poglabljali izkušnje in znanja, predvsem pa razvijali sebi lastne prakse ravnanja s filmom. Predavanja in delavnice bodo izvajali mladi že uveljavljeni predavatelji, ki so na tak ali drugačen način povezani s svetom filma in so se v njem s svojim delovanjem že izkazali.

V torek, 2.6.2009, se boste tako lahko družili z Maticem Majcnom, ki vam bo v multimedijskem predavanju na primeru filma Nomadi neba razkril dvoličnost populistične filmske prakse, ki je za svoj uspeh pripravljena po faustovsko "žrtvovati svojo dušo". Konkretneje: tisto, kar vidimo tokom filma, je umetno skonstruirana narativna iluzija, za katero se skrivajo povsem isti motivi kot za slehernim potrošniškim izdelkom v kapitalistični realnosti.

Predavanje se bo pričelo ob 18.00 uri, v Klubu SOT 24,5 (stavba Lovci, Metelkova mesto).

Škratova filmska mala šola je dejavnost Kulturno umetniškega društva Anarhiv. Udeležba na njej je brezplačna. Vsa predavanja se bodo zvrstila v Klubu SOT 24,5, ki nam ga je v ta namen prijazno posodilo YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa.

Več o vsem skupaj pa si lahko preberete na spletni strani: http://skratovfilm.blogspot.com/

Kontakt koordinatorke dejavnosti: ninacvar@gmail.com

Dejavnost sta finančno podprla Urad RS za mladino in Urad za mladino MOL.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory