ponedeljek, 12. januar 2009

Kulturološki natečaj za najboljši študentski esej in najboljšo fotografijo

Društvo kulturologov Kult. co v sodelovanju z Oddelkom za kulturologijo na Fakulteti za družbene vede v sklopu 2. Kulturološkega simpozija, odpira natečaj za najboljši študentski esej in najboljšo fotografijo na temo simpozija "Politična kritika v umetnosti".

Izhodišča natečaja:

Biti ali ne biti kritičen? Kako kritika vpliva na udejstvovanje v umetniškem ustvarjanju? Ali je danes sploh mogoča kritika v umetnosti? Kdaj umetniška dela skozi umetniško formo reflektirajo družbo? Kje se stekajo umetnost in aktivizem, politika in estetika, boj in spektakel, performans in skulpture, poezija in ulica? Ali lahko pri tem govorimo o ločenih poljih, binarnih opozicijah ali prepletajoči se mreži medsebojno soodvisnih dejavnosti? Obstajajo umetnosti, ki se 'upirajo temu, da bi bile umetnosti'?

Izdelki so lahko znotraj tematike tako aktualno, kakor tudi zgodovinsko obarvani in tako obravnavajo politično kritiko v umetnosti danes in nekoč.

Rok oddaje esejev in fotografij je 15. 2. 2009

Pogoji za eseje so:

- Times New Roman, velikost črk 12,
- 1,5 razmik med vrsticami,
- do 6 strani dolg prispevek.

Pogoji za fotografije:

Vsebinski sklop fotografij, ki naj vsebuje vsaj 5 fotografij ali več (Format: 13x18 ali 15x21.Vsaka fotografija mora vsebovati naslov, kraj, leto in avtorja, če je sklop fotografij, morajo biti oštevilčene po vrstnem redu) ali vsebinsko med seboj nepovezane fotografije, ki obravnavajo
razpisano tematiko (vsaj tri fotografije ali več).

Ne pozabite pripisati svojih podatkov(ime, priimek, naslov, e-mail ali mobitel)!

Izdelke pošljite na:

Društvo kulturologov Kult.co
za kulturološki simpozij
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana

Ali pa jih oddajte zaprte v ovojnici z istimi poštnimi podatki za pošiljanje v nabiralnik 121 na Fakulteti za družbene vede.

Študente z najboljšimi eseji bomo povabili na simpozij, ki bo potekal od 10. do 12. marca 2009 na FDVju. Skupaj z ostalimi nastopajočimi bodo predstavili svoja stališča, ki jih v referatih zagovarjajo. Eseji in fotografije bodo objavljeni tudi na spletni strani Društva kulturologov
www.kultco.org.

Najboljše se bo še dodatno nagradilo! Zmagovalni esej in fotografije se potegujejo za nagrado v
vrednosti 200 EUR ali potovanje v Bolgarijo v sklopu tradicionalne kulturološke ekskurzije v mesecu maju.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory