petek, 05. september 2008

Shane Meadows v filmu »To je Anglija« želi biti »retro«

»To je Anglija« je deloma avtobiografska drama S. Meadowsa z močno aluzijo na klasike ti. novega britanskega vala s konca petdesetih let minulega stoletja. Meadows, filmske obrti se je učil zlasti s snemanjem kratkih filmov, v svojih filmih običajno tematizira najstniško problematiko, čemur zvesto sledi tudi v pričujočem projektu...


Celotna recenzija filma bo kmalu dostopna na www.novicar.si


Filmski slednik in informator

To je Anglija
This Is England
VB, 2006, 97 min.

Režija in scenarij: Shane Meadows
igrajo: Thomas Turgoose (Shaun), Stephen Graham (Combo), Rosamund Hanson (Smell), Andrew Shim (Milky), Vicky McClure (Lol), Joe Gilgun (Woody)

Festivali in nagrade:
British Independent Film Award 2006 (najboljši film in najobetavnejši novi igralec), London Film Festival 2006 (UK Film Talent Award), Newport 2006 (najboljša režija), Rim 2006 (posebna nagrada žirije)

Filmografija:
1996 Where's the Money, Ronnie? (kratki)
1996 Small Time (kratki)
1997 TwentyFourSeven
1999 A Room for Romeo Brass
2002 Once Upon a Time in the Midlands
2004 Dead Man's Shoes (Čevlji umrlega)
2004 Northern Soul (kratki)
2005 The Stairwell (kratki)
2006 This Is England (To je Anglija)
2007 Somers Town

Britanski novi val:
http://www.kultco.org/index.php?option=com_content&task=view&id=112&Itemid=194

TRAILER:

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory