sobota, 22. januar 2011

Spletno pero vnovič na lovu - išče se najboljša kratka zgodba


IV. SPLETNI LITERARNI NATEČAJ ZA KRATKO ZGODBO

SPLETNO PERO

Spet je čas, da prsti švignejo po tipkovnici, kajti na literarnem portalu Spletno pero je znova razpisan lov na najboljšo kratko zgodbo! V svojo zgodbo na začetek, konec, nekam vmes, dobesedno ali obrnjeno na glavo vstavite tole temo:

Nagnem se skozi okno. Na desno, proti Prešernovemu trgu za visoko dvignjenim rdečim dežnikom hiti gruča japonskih turistov, v drugo smer se pomika krohotajoči se trop študentov. »Alora, kam zdaj?«, reče eden od njih, ko se smeh poleže. Grad, ki se molče dviga nad njimi, je po dežju kot umit. Vdihnem svež zrak, s prstov stopim na tla, da pod menoj zaškripa stari parket ter pustim okno priprto. V trenutku, ko se obrnem, zaslišim vzklik.

Svojo izvirno in doslej še neobjavljeno zgodbo, dolgo do 1000 besed in podpisano s šifro, kot priponko pošljite na natecaj@spletnopero.si najkasneje do 15. februarja 2011. V elektronsko sporočilo napišite svoje ime in priimek, naslov, telefonsko številko in šifro, ki si jo izmislite sami.

Komisija, ki jo sestavljajo Tadeja Krečič Scholten, Nejc Gazvoda in Mojca Pišek, bo izbrala deset najboljših zgodb. Tu so še nagrade:

nagrada: 210 EUR, objava zgodbe, knjiga;

nagrada: 170 EUR, objava zgodbe, knjiga;

nagrada: 125 EUR, objava zgodbe, knjiga;

– 10 nagrada: objava zgodbe, knjiga.

Najboljše tri zgodbe bodo objavljene v radijski oddaji Literarni nokturno na 1. programu RTV SLO, v kolikor bodo ustrezale umetniškim kriterijem uredništva. Najboljših deset zgodb bo predvidoma aprila objavljenih na spletni strani portala Spletno pero.

Pripravljeni ... pozor .... pišite!

Tanja Ahlin, urednica portala Spletno pero

Več o projektu pa tukaj.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory