sreda, 24. februar 2010

Festival pomladi potrebuje vašo podporo!

Dragi prijatelji, partnerji in sodelavci!

Iz strani MOL smo ekipa Codeep / MoTA pretekli teden začudeni prejeli novico, da Festival pomladi prvič po osmih letih ne bo prejel podpore MOL. Po tem, ko smo januarja na programskem razpisu za projekt Festival pomladi prejeli 94 točk z obrazložitvijo, da gre za vrhunski glasbeni festival, ki ga je treba podpreti, je ista komisija v novem predlogu projektnega razpisa predlagala, da se Festival pomladi uvrsti na 6. mesto rezervne liste z obrazlozitvijo, da festival ni osredotočen na glasbo, temveč na medregijsko sodelovanje.

Glede na večletni trud, ki ga vsako leto večja ekipa vlaga v Festival pomladi in glede na neprestano iskanje novih glasbenih vsebin in razvojnih smernic, ki jih festival ponuja, nenazadnje pa tudi njegovo že osemletno prisotnost, uveljavljenost in obiskanost, vas ekipa Codeep naproša za pismo podpore, s katerim boste izrazili solidarnost festivalu in ekipi ter ogorčenje nad novo kulturno politiko, ki jo uvajata MOL in Ministrstvo za kulturo.
Vaša gesta bo za društvo Codeep pomenila ohranitev obstoja, saj je kljub aktivnostim naše delovanje in program letos ogroženo do stopnje, ko ga bomo verjetno primorani ukiniti.

Pretekli trije meseci (Nov-Jan) so bili večinoma v znaku pisanja 4 letnega programa za naše številne projekte: Festival pomladi, Codeep, Kinozvočenja, Festival Sonica, Projekti MoTA, Rezidenčni program, podpornih projekti-ArtistTalk predavanja in Mediateka T. Brate, ter nekaj referenčnih gostovanj (Elektra Montreal, Todays Art Haag,…).

V ekipi Codeep in MoTA smo prepričani, da smo zagotovo pripravili zanimiv in bogat program, ki pa je bil v 90% zavrnjen z neutemeljeno argumentacijo s strani komisije- ki bo ukinila večino projektov! Sprejeli smo dejstvo, da Ljubljana v nasprotju z ostalimi prestolnicami očitno še ni pripravljena na rezidenčni program, serijo Kinozvočenja in mnoge inovativne in referenčne projekte tujih ustvarjalcev, ki so stalnica v mednarodnem prostoru. Vendar menimo, da Festivala pomladi, ki je postal nujna spomladanski dogodek za večino mladih NE DAMO!

V priponki vam posiljamo vzorec pisma, ki ga lahko popravite, dopolnite, v celoti napišete, ali zgolj izpolnite, podpišete in pošljete na e-mail
mota.museum@gmail.com) ali po navadni pošti na naslov:

KD Codeep
Rožna dolina cesta II/36
1000 Ljubljana,
do petka 26. februarja 2010. Ker je rok za pritožbo čez tri dni, vas naprošamo, da se odzovete čimprej.
Zahvaljujemo se vam za pomoč!
lep pozdrav,
ekipa Codeep in MoTA

Več o festivalu in dostop do pisma podpore pa tukaj.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory