nedelja, 23. maj 2010

Novo predavanje Škratove filmske male šole: Saša Šavel Burkart: Manjšinska kinematografija: turško-nemški film

Vljudno vabljeni na četrto iz serije sedmih predavanj, ki bodo potekala v okviru Škratove filmske male šole 2010:

26.5.2010, ob 18. uri, v klubu SOT 24,5 (stavba Lovci), Metelkova mesto.

Saša Šavel Burkart: Manjšinska kinematografija: turško-nemški film

Zadnje čase se v nemškem prostoru v filmski in literarni teoriji postavlja vprašanje, kakšne nacionalnosti je delo izpod peresa oz. kamere ustvarjalca, ki ima turške korenine in je narejeno v večinskem jeziku. Da pa je tudi »manjšinska kinematografija« (kot definiramo turško-nemški film na podlagi definicije »manjšinske književnosti«, kakor sta jo podala Deleuze in Guattari) del nacionalne kulture, bo v novem predavanju Škratove filmske male šole, s pregledom zgodovine turško-nemškega filma in njegovih značilnosti, pokazala mag. Saša Šavel Burkart, novinarka in urednica oddaje Platforma na RTV Slovenija.

Predavanje se bo zgodilo v sredo 26.5.2010 ob 18.00 uri, v Klubu SOT 24,5 (stavba Lovci, Metelkova mesto), ki nam ga je v ta namen prijazno posodilo YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa.
Več o predavanju in Škratovi filmski mali šoli 2010 si lahko preberete na spletni strani, na kateri pa lahko med drugim najdete tudi posnetke že izvedenih predavanj, izhodišča za sodelovanje v delavnici pisanja o filmu, galerijo in napoved ostalih aktivnosti pričujočega projekta.

---

Projekt Škratova filmska mala šola izvajamo v organizaciji Kulturno umetniškega društva Anarhiv. Projekt sta zaenkrat finančno podprla Urad RS za mladino in Urad za mladino MOL. Projekt izvajamo tudi s pomočjo YHD – Društva za teorijo in kulturo hendikepa, KUD Mreže in CNVOS-a.

Koordinatorki projekta Nina Cvar (ninacvar@gmail.com) in Mojca Kambič (mojkam@gmail.com).


0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory