nedelja, 2. maj 2010

Išče se 12 neustrašnih: spletna delavnica branja kratke proze za srednješolce in srednješolke


KNJIŽEVNOST + SREDNJEŠOLCI + IZZIV

Zakaj bi čar literature morali spoznati šele po koncu srednje šole? Strasti, laži, junaštva, globine, kriki, mavrice in motne luže pa ostajajo za čas ... potem. Jezik in literatura sta kot telo in glas, izraza, ki presegata prostor in čas tako kot – svetovni splet. Res, spletne strani so nadvse dinamične in sodobne, a vendar potrebujejo – besede.


Kakšno je torej tvoje resnično mnenje? Kako vidiš vedno znova iste padce in vzpone človeka? 12 neustrašnih mladih bralcev in bralk vabimo, da s prav tako mlado kritičarko izostrenega očesa in še ostrejšega jezika Ano Geršak na spletni bralni delavnici premeljete naslednje zgodbe:


4 ponedeljki, 4 zgodbe, 12 bralcev-k:

10. maj ob 21 h: Tisti, ki ve, kaj pomeni paziti na postavo Gregor Lozar: Hujšanje (iz zbirke Spačene)

17. maj ob 21 h: Tista, ki vidi, katera ne bo slekla svoje črne obleke Guadalupe Nettel: Prosojne žaluzije (iz zbirke Bodljikave zgodbe)

24. maj ob 21 h:
Tisto, kar nas najbolj boli Raymond Carver: O čem govorimo, ko govorimo o ljubezni (iz zbirke Kolesa, mišice, cigarete)

31. maj ob 21 h:
Tista, ki v isti sapi govori o Cankarjevi skodelici kave in kondomih Svetlana Makarovič: Špicparkeljc (iz zbirke časopisnih kolumn S krempljem podčrtano)

Na delavnico se prijavite z el. pismom na naslov bralnica@spletnopero.si – prijave zbiramo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do 6. maja. Prvo srečanje je na sporedu 10. maja, omenjene zgodbe in navodila za vstop v klepetalnico pa bodo udeleženci prejeli še pred pričetkom delavnice, po zadnjem srečanju pa sledi še klepet v živo v knjigarni založbe Sanje. Udeležba je brezplačna.


Več pa tukaj.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory