petek, 30. januar 2009

"Kar je, beži.": Airbeletrinin foto natečaj - poezija v objektivu

Portal Airbeletrina razpisuje fotografski natečaj z literarno iztočnico „Kar je, beži.“ (F. Prešeren). Namenjen je vsem, ki jih zanimata poezija in fotografija. Prvovrsten poklon "prešernovanju" je sestavljen iz dveh delov, natečaja za najboljšo fotografijo posneto z mobilnim telefonom na kulturni praznik (8. februarja 2009) in natečaja za najboljšo digitalno fotografijo z literarno iztočnico, ki poteka do 10. februarja 2009. Najboljšo fotografijo, posneto z mobitelom, bo izglasovalo bralstvo Airbeletrine, medtem ko bo zmagovalno digitalno fotografijo izbrala žirija v sestavi: Borut Krajnc, Mojca Pišek in Urban Zorko. Sponzor natečaja Poezija v objektivu je Študentska založba, ki bo knjižne police zmagovalcev dopolnila z novimi literarnimi naslovi.

PRAVILA SODELOVANJA:

Natečaj za najboljšo fotografijo posneto z mobilnim telefonom na kulturni praznik (8. februarja 2009)


Izhodišče natečaja je verz "Kar je, beži." (F. Prešeren). Sodelujoči naj s svojim mobilnim telefonom 8. februarja posnamejo fotografijo, ki jo še isti dan (do polnoči) kot priponko e-maila pošljejo na elektronski naslov: airbeletrina@gmail.com. V elektronskem sporočilu z naslovom "Mobi natečaj" je potrebno navesti kontaktne podatke pošiljatelja: ime in priimek, naslov in številko mobilnega telefona. Vse pravočasno prispele fotografije, ki ustrezajo razpisu, bodo objavljene na spletni strani Airbeletrine, kjer bo bralstvo Airbeletrine v naslednjih sedmih dneh izglasovalo zmagovalca.
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Natečaj za najboljšo digitalno fotografijo z literarno iztočnico:
"Kar je, beži." (F. Prešeren):

Posamezniki lahko na natečaju sodelujejo s posamezno fotografijo ali sklopom največ treh fotografij. Fotografije naj do 10. februarja 2009 pošljejo kot priponko e-maila na elektronski naslov: airbeletrina@gmail.com. V elektronskem sporočilu z naslovom "Foto natečaj" je potrebno navesti kontaktne podatke avtorja fotografij(e): ime in priimek, naslov in številko mobilnega telefona. Zmagovalne fotografije bo izbrala komisija v sestavi: Borut Krajnc, Mojca Pišek in Urban Zorko. Trije zmagovalci in njihove fotografije bodo objavljeni na spletni strani Airbeletrine . E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Najmanjša dovoljena velikost fotografij je 600 pikslov višine ali širine, najvišja dovoljena 1200 pikslov višine ali širine. Fotografije bodo v oceno komisiji predane pod šifro, brez podatkov avtorjev (ime in priimek, naslov in številka mobilnega telefona), ki pa morajo biti vključeni v e-mail, kateremu so avtorji pripeli fotografije. Fotografije zaradi anonimnosti natečaja ne smejo vsebovati podpisa avtorja ali logotipa.

Fotografije, poslane na natečaj, ne smejo biti pred tem objavljene nikjer drugje, v času trajanja natečaja jih tudi ni dovoljeno objavljati v drugih tiskanih ali elektronskih medijih (spletne strani, blogi, spletni albumi itd.). Zmagovalne fotografije bodo po koncu natečaja objavljene na spletni strani Airbeletrine , po objavi na Airbeletrinini spletni strani jih avtorji lahko objavijo tudi drugje. Uredništvo Airbeletrine si pridržuje pravico, da objavi tudi fotografije, ki se niso uvrstile v izbor najboljših treh.


Sponzor natečaja je Študentska založba.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory