nedelja, 19. julij 2009

Avgusta bo plesno: Prihaja že 4. Mednarodni festival Front@ sodobnega plesa

Med 25. in 29. avgustom bo v Murski Soboti potekal že četrti mednarodni festival sodobnega plesa, Front@, ki bo letos minil v znamenju najrazličnejših plesnih svetov. Tako so bodo v okviru letošnjega festivalskega dogajanja zvrstili nastopi avstrijskih skupin D.ID in Unicorn, sledila jim bo madžarska skupina Artus, družbo pa jim bodo delali še slovaški duet Debris, predstava slovenskih avtorjev Rosane Hribar in Gregorja Luštka, premiera mednarodne koprodukcije Creation Beyond Front@, Zagrebački plesni ansambel in Bratušova odlično posneta plesna miniatura o življenju v dvoje v kratkem filmu 10 let.

Festival bo poleg glavnega dogajanja spremljal še pester spremljevalni program, ki bo namenjen širjenju znanja v kulturi in umetnosti ter vzpodbujanju kulturnega razvoja v mestu Murska Sobota in širši regiji. V okviru spremljevalnih dejavnosti se bodo tako lahko udeleženci med drugim udeležili seminarja Rob sodobnega plesa, ki ga bo letos vodila Christina Medina, slednji pa se bo osredotočal na vprašanje umeščanja sodobnega plesa in sodobne umetnosti zunaj urbanih središč.

Poleg vseh naštetih aktivnosti bo festival posebno pozornost namenil še mlajši generaciji plesalcev, saj so organizatorji festivala v program vključili še predstavitvi srednjih šol sodobnega plesa iz Ljubljane in Zagreba, plesne odre pa bodo med drugim zavzeli tudi mladi plesni ustvarjalci, ki so bili izbrani na letošnjem tekmovanju plesnih miniatur Opus 1. Več informacij o festivalskem dogajanju pa lahko najdete tukaj.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory