torek, 14. julij 2009

Spakirajte kovčke in očistite špegle - Kino Otok se vrača!


Po vseh peripetijah, o katerih smo poročali tudi na Fimuthe blogu, se v Izolo vnovič vrača eden najbolj priljubljenih filmskih festivalov pri nas, Kino Otok. Festival, katerega viziji sta povezovanje in širjenje zavesti o t.i. nevidnih kinematografijah, ki so v kapitalistični realnosti često spregledane, se bo za razliko od prvega festivala odvijal v poznem poletnem terminu. Tako se bodo izolski koluti vrteli med 10. in 14. septembrom na že znanih lokacijah: na Manziolijevemu trgu, v Art Kino Odeon in Kulturnem domu Izola ter na izolski plaži Svetilnik, kjer se bo odvijal program Videa na plaži. Ta se bo poleg ustaljene sekcije festivala, posvetil še kratkometražnemu filmu, za katerega ekipa jubilejnega Kina Otoka med drugim razpisuje tudi natečaj.

Ob tem pa naj povemo še to, da je festival letos dobil tudi novo vodstvo: Lorena Pavlič, ki jo poznamo še iz časa prvega obdobja Kinodvora, je postala direktorica festivala,Tiziana Finzi pa se bo predstavila v vlogi programske voditeljice.

Dokončen program Kina Otoka sicer še ni znan, šušlja pa se, da bo poudarek na kinematografiji Latinske Amerike, ki je s svojimi filmi že večkrat nadvse prijetno presenetila - med drugim smo si lahko nekaj filmov iz dane regije ogledali tudi v rednih sporedih slovenskih kinematografov.

Več o festivalu, na katerem se bosta dve čarovniji, morje in film, staknili za štiri dni, ter o vsem ostalem pa tukaj.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory