sobota, 3. oktober 2009

Škratova filmska mala šola - petič!

Vljudno vabljeni na peto iz serije šestih predavanj, ki bodo potekala v okviru Škratove filmske male šole:


6.10.2009, ob 18. uri, v klubu SOT 24,5 (stavba Lovci), Metelkova mesto.


Urška Jež: Izzivi in pasti kulturnih projektov na filmskem področju: primer Škratova filmska mala šola


Škratova filmska mala šola je namenjena vsem, ki bi radi razširili znanje, predvsem pa izostrili svoj pogled na gibljive slike. Udeleženci boste lahko preko multimedijskih predavanj in delavnice pisanja o filmu poglabljali izkušnje in znanja, predvsem pa razvijali sebi lastne prakse ravnanja s filmom. Predavanja in delavnice bodo izvajali mladi že uveljavljeni predavatelji, ki so na tak ali drugačen način povezani s svetom filma in so se v njem s svojim delovanjem že izkazali.

V torek, 6.10.2009, se boste lahko družili z Urško Jež, ki bo v pretežno praktično naravnanem predavanju predstavila specifike financiranja na filmskem področju, pravne okvire distribucije, obenem pa bo izpostavila še težave, ki jih srečuje pri pridobivanju sredstev iz privatnega sektorja. Tekom predavanja bo predavateljica, ki je sicer izvršna producentka festivala Animateka, na primeru Škratove filmske male šole, v sodelovanju z udeleženci, oblikovala idejni in praktični koncept šole za leto 2010.

Predavanje se bo pričelo ob 18.00 uri, v Klubu SOT 24,5 (Stavba Lovci, Metelkova mesto).

Škratova filmska mala šola je dejavnost Kulturno umetniškega društva Anarhiv. Udeležba na njej je brezplačna. Vsa predavanja se bodo zvrstila v Klubu SOT 24,5, ki nam ga je v ta namen prijazno posodilo YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa.

Več o vsem skupaj pa si lahko preberete na spletni strani: http://skratovfilm.blogspot.com/

Kontakt koordinatorke dejavnosti: ninacvar@gmail.com

Dejavnost sta finančno podprla Urad RS za mladino in Urad za mladino MOL.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory