nedelja, 18. oktober 2009

Škratova filmska mala šola - zadnjič letos!

20.10.2009, YHD, 18h

Podoba misli Badiou-Vertov: analiza Vertovovega filma Mož s kamero skozi Badioujevo 20. stoletje in Nancyjevo evidenco filma

Škratova filmska mala šola je namenjena vsem, ki bi radi razširili znanje, predvsem pa izostrili svoj pogled na gibljive slike. Udeleženci boste lahko preko multimedijskih predavanj in delavnice pisanja o filmu poglabljali izkušnje in znanja, predvsem pa razvijali sebi lastne prakse ravnanja s filmom. Predavanja in delavnice bodo izvajali mladi že uveljavljeni predavatelji, ki so na tak ali drugačen način povezani s svetom filma in so se v njem s svojim delovanjem že izkazali.

V torek, 20.10.2009, na letošnjem zadnjem predavanju Škratove filmske male šole, se boste lahko družili z Nino Cvar, ki vam bo izrisala podobo misli Badiou-Vertov. Njen izris bo temeljil na vzporednem branju Badioujevega 20. Stoletja, Vertovovega Moža s kamero in Nancyjevi evidenci filma. Cilj predavanja je iskanje novih, drugačnih načinov branja filmskih tekstov, saj bo predavateljica, skupaj z udeleženci, iskala še druge podobe misli, povezane z osrednjo tematiko predavanja.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory