sreda, 11. februar 2009

A to je kulturologija? Bojda...

Ne dolgo nazaj se je kulturološka katedra s Fakultete za družbene vede izkazala s prvim (ne)promo dokumentarnim filmom, v katerem se bržkone najde večina študentov omenjene smeri, razpon lovk pa bi vase znal ujeti tudi kakšno katedro malo južneje v Ljubljani. Lucidni oris eksistencialnih in še kakšnih neodgovorjenih vprašanj slovenskega študentstva je s špikajočimi dialogi plod dela štirih predanih, v veliki večini že diplomiranih kulturologov, ki slišijo na imena Uroš Lebar, Tone Poljanec, Irena Silič in Rok Govednik. Po FDVju in Gromki se torej omenjeni film seli še na prostrana platna najbolj seksi kina pod soncem - Kinodvora!


Vljudno vabljeni na pravo filmsko doživetje dokumentarnega filma A to je kulturologija?, ki bo v ponedeljek, 16. februarja ob 17.30 v ljubljanskem Kinodvoru. Zelo lepo vabljeni, še toliko bolj, saj je vstop brezplačen!!

Ker se bodo vstopnice vseeno izdajale, si jih rezervirajte v naprej, tako da pošljete mail s svojim imenom in priimkom na kult.dok@gmail.com do sobote, 14. februarja do 20.00. Po tem vas bosta na blagajni Kinodvora na vaše ime čakali 2 vstopnici.

Več o filmu tukaj.

Prav lepo vabljeni tudi po projekciji v kavarno Kinodvora, ob 19.00 bo tam pogovor o filmu in kulturologiji s kulturologi: Nino Peče (Kinodvor), Magdo Tušar (Val 202), Jasno Babič (Klub Gromka), Luko Zevnikom (Oddelek za kulturologijo, FDV), Tiborjem Miheličem (SMG), pogovor pa bo vodila Jela Krečič (Delo).


Dogodek bodo omogočili Kinodvor, Kult.co in Scriptio d.o.o.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory