ponedeljek, 9. marec 2009

Fimuthe napovednik kulturnih dogodkov za prihajajoči teden

Kultura nam v prihajajočem tednu obeta kar nekaj zanimivih izhodov v njene fantazijske svetove.
Tako se lahko jutri v Klubu Cankarjevega doma predajate nizozemskemu "Triu BraamDeJoodeVatcher", ki se bo prvič predstavil slovenskemu občinstvu. Ob tem ne gre spregledati metalskega vboda z legendarnimi Soulfly v Cvetličarni isti dan.
Jutri, takisto v Cankarjevem domu, pa nikakor ne smete zamuditi projekcije mehiškega filma "Želvja družina", ki bo potekala v okviru Tedna sodobnega mehiškega filma.
Če ste bolj literarno razpoloženi, se napotite na Večer LUD – Literature, v metelkovsko ognjišče Kluba Gromka. Večer bo minil v znamenju predstavitve dveh svežih pesniških zbirk Robija Simoniška in Barbare Pogačnik. Za nameček pa bosta obema avtorjema družbo delala še urednika oziroma pisca spremnih besedil.
Petek trinajstega pa bo vsekakor srečen za gledališče in film. Na Malem odru Slovenskega narodnega gledališča Maribor se bo namreč zgodila premiera poetične drame "Veter v vejah bobrov". Gre za t.i. tradicijo no-iger, s katero se bomo v slovenskem gledališkem prostoru lahko sploh prvič srečali. Predstavo bo režiral Jernej Lorenci, ki je za svoje delo prejel številne nagrade tako doma kot tudi v tujini.

V Kinoteki pa štarta morda eden najboljših trilerjev sedemdestih let, Maratonec, v katerem Laurence Oliver neusimljeno lovi Dustina Hoffmana.
Sobota pa seveda ni čas za počitek, če bi se radi naučili kaj o gledališki igri. Slovensko mladinsko gledališče pripravlja praktično izobraževanje za mlade od 14. do 17. leta, ki ga bo vodil prvak gledališkega ansambla, Pavle Ravnohrib.


Seveda pa ob naštetem ne smete izpustiti Kulturološkega simpozija!

Ure in kraj dogodkov je moč razbrati iz navedenih internetnih povezav označenih besed.

0 komentarji:


Nina Cvar in Tit Podobnik FIMUTHE: Film, Music and Theory